Spoznajte naše mentorje

Ekipa mladih in izkušenih glasbenikov pristopa z igro k učenju, ter se vsakemu posamezniku 100% posveti.

Miha Peskar

Miha Peskar

Ustanovitelj in direktor zavoda, kitara, klavir, ukulele

Z glasbo se je začel ukvarjati pri desetih letih, ko se je vpisal v GŠ Moste – Polje, kjer je tudi zaključil deset razredov kitare pri prof. Andreju Varlu. V tem obdobju je veliko nastopal po raznih prireditvah, ter se tudi udeleževal glasbenih tekmovanj. Po opravljeni nižji glasbeni šoli je za nekaj časa prekinil z glasbenim izobraževanjem, ter začel igrati v komercialnih zasedbah. V šolskem letu 2009/2010 se je vpisal na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, na oddelek za jazz in zabavno glasbo, v razred prof. Aleša Strajnarja, kasneje pa je nadaljeval pri prof. Klemnu Smoleju. Istega leta je bil tudi sprejet na oddelek za solo petje na GŠ Moste – Polje v razred prof. Dejana Vrbančiča, študij petja pa nadaljuje v razredu prof. Saše Čano. Do sedaj je sodeloval z različnimi glasbenimi ustvarjalci (Rok’n’band, Festival slovenskega šansona…).

S poučevanjem inštrumentov je pričel v GŠ Orfej, kjer je učil 4 leta, potem pa odšel svojo pot. Poučuje kitaro (klasično, jazz, blues, r’n’r, pop…) klavir, el. klaviature in ukulele. Uči po uradnem programu državnih glasbenih šol, ki ga dopolnjuje z modernejšimi tehnikami. Od leta 2012 je tudi mentor glasbenega krožka na Osnovni šoli Zalog pri Ljubljani.

Od leta 2014 je član banda K-Rocks, posveča pa se tudi ustvarjanju svoje glasbe. V kratkem ima v planu izdati svojo lastno zgoščenko.

Neža Lopatič

Neža Lopatič

Kitara

Svojo kitarsko pot je začela s sedmimi leti na Glasbeni šoli Franca Šturma v razredu prof. Mladena Bucića. Zaradi njegove spodbude se je že v otroških letih udeležila različnih tekmovanj (TEMSIG – Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, Šolsko tekmovanje učencev kitare GŠ Ljubljana Moste-Polje in učencev GŠ Franca Šturma, Murski festival kitare) in sodelovala na številnih nastopih – tako na internih kot tudi javnih (Klinični center Ljubljana, na Močilniku, kot solistka v Slovenski filharmoniji,…). Na Murskem festivalu kitare je dvakrat prejela srebrno plaketo, na Šolskem tekmovanju učencev kitare GŠ Ljubljana Moste – Polje in GŠ Franca Šturma pa štirikrat osvojila prvo mesto in prejela zlato plaketo. V času svojega glasbenega izobraževanja je 4 leta sodelovala pri kitarskem orkestru, kasneje pa se je odločila, da svoje glasbeno znanje še malo razširi in tako začela obiskovati tudi pouk klavirja v razredu prof. Maje Cerkovnik. Kasneje je z igranjem klavirja nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in na visoki šoli za glasbo Mozarteum v Salzburgu (kot dodatni predmet).
Po končani osnovni šoli je šolanje nadaljevala na Škofijski klasični gimnaziji in Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Jerka Novaka. V tem času se je udeležila tekmovanja TEMSIG 2009, kjer si je priigrala 4. mesto in prejela srebrno plaketo, sodelovala pa je tudi na drugih področjih: bronasto Cankarjevo priznanje leta 2007. Kot dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana sem bila tudi članica pevskega zbora KGBL.
Od leta 2011 je pod mentorstvom prof. Marie Isabel Siewers de Pazur študentka kitare (koncertna smer) na Visoki šoli za glasbo Universität Mozarteum v Salzburgu. Od zimskega semestra 2014 se udeležuje ur klasične kitare tudi pri prof. Lauri Young.
Svoje kitarsko znanje je izpopolnjevala na seminarjih pri svetovno znanih kitaristih in pedagogih (prof. Maria Linnemann, prof. Eliot Fisk, prof. Ana Vidović, prof. Marco Tamayo, prof. Enno Voorhorst).

Polona Miklavčič

Polona Miklavčič

Klavir, električne klaviature

Polona Miklavčič je rojena leta 1990 v Ljubljani. S sedmimi leti se je začela učiti klavir v glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje, šest let kasneje pa še orgle. Leta 2009 je zaključila pouk orgel na nižji glasbeni šoli Ljubljana Vič-Rudnik pri prof. Tomažu Sevšku Šramlu. Potem je dve leti obiskovala Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, na oddelku za orgle pri prof. Nini Štalekar. Trenutno pa študira orgle na Univerzi Mozarteum Salzburg pri prof. Hannfriedu Luckeju in klavir kot stranski predmet pri prof. Hiroko Miki. Leta 2009 se je udeležila državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov, na katerem je prejela zlato plaketo, 2. nagrado ter posebno nagrado Glasbene mladine ljubljanske. Redno nastopa na koncertih, solističnih in tudi z raznimi komornimi zasedbami in se udeležuje raznih orgelskih seminarjev. Obiskovala je tudi ure solo petja ter nastopala v mnogih pevskih zborih, med drugim tudi v Dekliškem komornem zboru škofijske klasične gimnazije in mladinskem zboru Veter. Je organistka v župniji Ljubljana Polje, kjer tudi spremlja otroški in mladinski pevski zbor. S poučevanjem pa je začela v glasbeni šoli Pustotnik.

Matevž Pušnik

Matevž Pušnik

Klavirska harmonika

Matevž Pušnik prihaja iz Planine pri Sevnici. Že od svojega 6 leta igra na harmoniko. Zaključil je nižjo in srednjo glasbeno šolo v Celju, sedaj pa svoje izobroževanje nadaljuje s študijem na glasbeni Akademiji v Ljibljani. Igra pri različnih zasedbah, kjer igra tudi druge inštrumente. Veliko se ukvarja tudi z zborovsko glasbo.

Eva Petkovšek

Eva Petkovšek

Flavta

Eva Petkovšek je glasbeno šolo v Logatcu začela obiskovati v prvem razredu osnovne šole. Kljub želji po takojšnjem igranju prečne flavte, so ji dolžina rok in velikost dlani to onemogočali. Po dveh letih uvajanja na kljunasti flavti je lahko pričela z igranjem prečne flavte, v razredu prof. Rebeke Hren Dragolič. Po šestih letih je s študijem flavte nadaljevala na Glasbeni šoli Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani, v razredu prof. Nine Kodrič. V tem času je sodelovala v različnih komornih zasedbah in orkestrih ter nastopala na različnih prireditvah v Sloveniji in tujini. Udeležila se je tudi raznih tekmovanj, kjer je dosegla odlične rezultate. Od leta 2011 je vzporedno s študijem kemije obiskovala tudi Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, v razredu prof. Nataše Paklar, kjer je pridobila veliko znanja na področju tehnike igranja in dihanja, ter imela možnost obiskati številne seminarje priznanih flavtistov. Poleg manjših zasedb, je redna članica Simfoničnega orkestra Cantabile in Pihalnega orkestra Logatec, kjer poleg prečne flavte igra tudi pikolo.

Vid Ušeničnik

Vid Ušeničnik

Bonbni, tolkala